WAAR KUNNEN WE U MEE HELPEN!

PLAATSINGSTIPS VOOR DOE-HET-ZELVERS

Wens je zelf aan de slag te gaan bij de plaatsing van kasseien, palissades of (natuursteen) tegels, dan helpen we je bij Nijst Natuursteen om die karwei tot een goed einde te brengen. Hier volgen alvast enkele belangrijke algemene plaatsingstips, alsook tips per toepassing.

TIP 1: BESTEED AANDACHT AAN DE ONDERGROND

Eén van de belangrijkste aandachtspunten is een goede ondergrond. Eerst en vooral moet die stabiel genoeg zijn; anderzijds moet de onderfundering een goede waterdoorlaatbaarheid hebben. Zo vermijd je dat er na verloop van tijd bijvoorbeeld barsten tevoorschijn zouden komen in de stenen door vorst.

TIP 2: ZORG VOOR UITZETVOEGEN

Wanneer je kasseien of tegels plaatst, voorzie dan zeker een elastische voeg of uitzetvoeg.

Afhankelijk van het type steen, kunnen de natuursteen tegels of kasseien namelijk uitzetten of krimpen bij heel hoge of lage temperaturen. Met een uitzetvoeg tussen de kasseien en de tegels geef je de stenen dus belangrijke ruimte om te bewegen.

TIP 3: BEPAAL DE DIKTE VAN DE VERHARDING

Het spreekt voor zich dat een weg of een oprit meer belast wordt dan een voetpad of een terras. Daarom verschilt de minimale dikte ook van de verharding: op een voetpad of een terras is de steen minimum 2 cm dik, op een oprit minimum 5 cm, en op een weg met zwaar vervoer minimum 8 cm.

TIP 4: VERGELIJK VERSCHILLENDE SOORTEN VOEGSELS

Om te beginnen kies je natuurlijk welke soort natuursteen je het mooist vindt. Maar vergeet niet dat het type voegmiddel ook kan verschillen en het totaalplaatje mee bepaalt! Er zijn verschillen qua kleur, kwaliteit en toepassingen. Bij Nijst Natuursteen informeren we je graag over de verschillende soorten voegmiddelen, zodat je je natuursteen tegels of kasseien tot in de details kan afwerken zoals jij dat wenst.

OVERZICHT PLAATSINGSTIPS

Download hier nog enkele extra plaatsingstips voor deze toepassingen voor buiten:

MEER INFO!

BIJ NIJST NATUURSTEEN STAAN WE MET EEN TEAM VAN ERVAREN MEDEWERKERS KLAAR OM JE VERDER TE HELPEN!

OPENINGSUREN

BINNEN TOONZAAL
  • Maandag t.e.m vrijdag | 08u00 – 12u00 & 12u30 – 17u00
  • Zaterdag | 08u00 – 12u00
  • Zondag | Gesloten
DEMOTUIN
  • Maandag t.e.m zondag | 24/7 toegankelijk

VRAAG AAN!