PORTUGEES GRANIET

ORIGINE

Portugees graniet, een stollingsgesteente van hoge kwaliteit, is een veel gebruikte natuursteen met een kwalitatieve uitstraling. Deze steen heeft een ingetogen kleurenpallet waar weinig nuances in zichtbaar zijn.

Het gesteente is hard en duurzaam. Al geruime tijd wordt het ontgonnen in Portugal en is steeds als nieuw product beschikbaar. De meest voorkomende kleuren zijn antraciet, lichtgrijs en donkergrijs. In de meeste van deze steensoorten is ook maatwerk mogelijk. Indien gewenst, kan u hiervoor contact met Nijst Natuursteen opnemen via het contactformulier.

Vanwege zijn duurzaamheid, bestendigheid tegen slijtage en weersinvloeden en hedendaags kleurenpallet heeft Nijst Natuursteen gekozen om deze kwaliteitssteen op te nemen in het aanbod. Het Portugees graniet is een uitstekende keuze voor zowel binnen- als buitentoepassingen, waar het jarenlang zijn schoonheid behoudt.

De winning van Portugees graniet gebeurt met zorg voor het milieu en met respect voor de natuurlijke omgeving. Nijst Natuursteen laat het transport vanuit Portugal voornamelijk plaatsvinden via de waterwegen. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van dit prachtige natuurlijke materiaal en verzekert dat toekomstige generaties kunnen blijven genieten van de schoonheid en de veelzijdigheid van deze prachtige steen in onze streken.

TECHNISCHE FICHE

  • Herkomst: Portugal in streek van Alentejo en Norte
  • Gemiddelde schijnbare soortelijke massa: 2600 – 2700 kg/m³
  • Gemiddelde porositeit: 0,60 – 1,00 %
  • Gemiddelde drukweerstand: 130 – 150 N/mm²
  • Kleuren: lichtgrijze, donkergrijze en antracietachtige nuances

* Waarden zijn gemiddeldes en variëren naar de extractieplaats in de groeve.